پشت پرده خیلی از کمپین های فروش چه کسی قرار دارد؟ یک شخص ناپیدای مرموز؟ مثل فیلم های هالیوودی؟ باید گفت که مسلما یک شخص وجود دارد اما شخص مورد نظر ما لزوما مرموز نیست! کمپین منیجر فروش همان کسی است که کمپین های فروش را با هدف بازاریابی، برنامهریزی و اجرا میکند. البته کار وی فقط فروش نیست؛ بلکه کار مدیر کمپین فروش، پایه ریزی یک زیرساخت برای فروش است. این کار همان برند سازی است و هدف آن افزایش آگاهی عمومی درباره یک برند یا کالای معین است. این کالا میتواند یک محصول فیزیکی یا خدمات باشد.
در جهانِ دیجیتال مارکتینگ، کمپین ها مثل حمله های انتخاباتی میمانند. کسی برنده است که در جذب مخاطبان گسترده موفق باشد. هدفِ کمپین ها در جهان فروش و بازار های آنلاین، تبدیل کاربران کنجکاو به مشتریان داغ است. با تبدیل کاربران یا لیدها (سرنخ ها) به مشتریان داغ، ترافیک سایت هم بالا میرود.
امروزه با توسعه دیجیتال مارکتینگ، کمپین منیجر (Campaign Manager) به یک رده شغلی تبدیل شده است. در واقع Campaign Manager کسی است که Campaign Management یا مدیریت کمپین را انجام میدهد. اما این کار به چه نوع فعالیتی اشاره میکند؟ به کس یا کسانی که کمپین های فروش را راه اندازی میکنند، کمپین منیجر میگویند.
کمپین فروش، یک تاکتیک مهم در فروش است. بیزینس ها و کسب و کارها برای تضمین فروش خود باید مصرف کنندگان را به خرید تشویق کنند. تمرکز کمپین های فروش بر هدف های کوتاه مدت است. با این حال کمپین های کوتاه مدت فروش در دراز مدت به سود شرکت است.
یک کمپین منیجر فروش به چند دلیل، کمپین فروش خود را راه اندازی میکند. این دلایل در واقع همان وظایف کمپین منیجر فروشند. برخی از این دلایل و وظایف، مستقیما با فروش در ارتباط ند و برخی دیگر زمینه ساز فروش های آتی هستند. اگر بخواهیم این دلایل را ردیف کنیم به فهرست زیر میرسیم:
زمانی که یک شرکت به دلایل بالا تصمیم به فروش میگیرد، کمپین منیجر فروش وارد صحنه میشود. وی مانند یک کارآگاه کارکشته با بخش های مختلف شرکت مشورت میکند تا سیکل فروش و زمان را کشف کند. در چه زمان هایی فروش بهترین بازده را داشته است؟ این کشف، راه اندازی یک کمپین فروش را با درصد بالایی از تضمین و موفقیت همراه میکند. کمپین منیجر فروش یک زمان سنج اقتصادی است.
حالا که با کارکردها و زمان های راه اندزی یک کمپین فروش آشنا شدیم به چگونگی ها میرسیم. یک کمپین منیجر فروش موفق، چگونه و در طی چه مراحلی، کمپین فروش خود را طراحی میکند؟ با هم نگاهی به این مرحلهها میاندازیم.
نخستین وظیفه کمپین منیجر، شناسایی مصرف کننده هدف است. کمپین فروش زمانی موفق است که بداند هر کالایی را به چه مصرف کنندهای بدهد. داده هایی مانند سن مصرفکننده، شغل و حرفه وی، علاقمندی ها و favoritesوی کدامند؟ بازار، تئاتر نیازها است!
اگر به هر کدام از این نیازها پاسخ مطلوب را داده و به هر کس نیازمندی وی را بدهید، کمپین فروش شما پیروز شده است. در عین حال روشهای ارتباطی مشتریان را رصد کرده و دسته بندی کنید. برخی هنوز به تبلیغات سنتی وابستهاند. برخی دیگر پادکست ها و تبلیغات رادیویی را ترجیح میدهند. جوان ها تبلیغات دیجیتالی را طبیعی فرض میکنند. مشتری شما به کدام نسل تعلق دارد؟ نسل خاموش؟ نسل ایکس یا نسل هزاره یا ایگرگ؟ نسل وای؟ نسل زد؟ نسل آلفا؟
هر کدام از این نسلها شیوههای ارتباطی خاصی را میپسندد و سبک زندگی ویژه خود را دارد.
کمپین فروش باید هدف های روشنی داشته باشد. یک کمپین منیجر بدون هدف گذاری نمیتواند برای کمپین خود استراتژی تعریف کند. باید بداند که هدف از این فروش چیست؟
استراتژی برای کمپین منیجر فروش، در واقع نقشه راه است. بدون نقشه، هر مسیری به بیراهه میرود. کسی که نداند چگونه باید به مقصد برسد، دیرتر از همه میرسد. در اقتصاد، دیر رسیدن به معنای حذف شدن از چرخه رقابت است. رایجترین نوع استراتژی گذاری در کمپین های فروش عبارتند از:
یک کمپین منیجر بدون برنامه اقدام دست به کاری نمیزند. جدول زمانی، ستون فقرات برنامه اقدام است که کمپین را گام به کام به هدفهای خود نزدیکتر میکند. برنامه اقدام امکان سنجش پیشرفت را هم به کمپین منیجر و مدیران میدهد. برنامه اقدام، هدف های کیفی را به داده های کمی سنجش پذیر و قابل اندازه گیری تبدیل میکند.
سنجش، ابزار همیشگی کمپین منیجر است. او مانند یک دانشمند تجربی همیشه در حال اندازه گیری است. موفقیت او بدون این سنجش ها ممکن نیست. در نتیجه باید در تیم خود بخشی برای گردآوری داده ها راه اندازی کند. در پایان کمپین فروش، همیشه نوبت حسابرسی میرسد! باید نمودار عملکرد کمپین دقیقا رسم شود.
آیا کمپین موفق بوده است؟ داده های آماری دروغ نمیگویند. با بررسی دادهها موفقیت یا شکست کمپین روشن میشود. این داده ها علاوه بر اینکه داده های زمان حال ند، داده هایی برای آینده هم هستند. برای بهینه سازی عملکرد کمپین های فروش آینده، این داده ها حیاتیند.
با همه وظایف و اهمیتی که کمپین منیجر فروش برای کار سازمانی دارد باید گفت که همکاری وی با شرکت ها و سازمان ها دوره ای است. با اجرای هر پروژه یک مبلغ ثابت به اضافه درصدی از کل فروش را دریافت میکند. از اینجا میتوان به تفاوت مدیر کمپین فروش و ادمین فروش پی برد. البته وظایف تعریف شدۀ این دو به دو حوزه متفاوت مربوط میشوند. با این حال این وظایف در هنگام تبلیغات دورهای و گسترده میتوانند با هم همسو شوند. ادمین فروش کار خود را به شکلی ماهانه و در دایرکت انجام میدهد.
کار کمپین منیجر فروش برخلاف وی، پروژهای است. اگر کالا، فیزیکی باشد ادمین فروش و کمپین منیجر در سود آن مشارکت خواهند داشت؛ اما اگر کالای عرضه شده در واقع اطلاعات باشد، این دو در کل مبلغ فروش مساهمت خواهند داشت.
کمپین منیجر فروش شخصیتي گرم و پویا دارد که با تحرک خود یک سازمان را پویا نگه میدارد. وی با برنامه ریزی کمپین ها، جامعه هدف را برای خرید یک کالا (فیزیکی یا خدماتی)، آماده و مهیا میکند. بدون این برنامه ریزی هیچگونه کاری پیش نمیرود. برای کمپین منیجر شدن، باید ابزارهای خود را به خوبی بشناسید و از قدرت های خود در زمینه سازماندهی مطمئن باشید. در واقع هیچ کاری بدون این اطمینان ها ممکن نیست.
تحلیل مداوم داده ها و بهینه سازی عملکردهای فروش از ضروریترین وظایف یک کمپین منیجر است. داده ها سرمایه به شمار میروند و موفقیت یک کمپین تکیه زیادی به این داده ها دارد.
نکات مفید و طلایی بود و خیلی از ابهاماتم برطرف شد، مرسی از محتوای ارزشمندی که برامون گذاشتی بهارجان💫💚🦋
خیلی مفید و کاربردی بود تشکر بابت اطلاعات بینظیر ❤️
خیلی عالی بود مثل همیشه مفید و کاربردی👏🏻❤
اطلاعات خوبی در رابطه با کمپین منیجر به دست آوردم . مفید بود 😃😃😉
جوری ک دوستت دارممم و همه مقالاتت کامله>>>> فوق العاده اییی دختر😭💙
واقعا عالی بود بهارینو👀💛
🥲🤌🏻خفن
چقدر مفید و عالی بود😍
قطعا همیشه بهترین مطالب رو بهمون ارائه میدی🥰🥰🥰
خیلی عالی بود مرسی بابت این همه اطلاعات مفید🙏🏻🙏🏻
هرچی ازت بگم کم گفتم زیبااااا🥲🥲🥲
ایشالا ک به بزرگ ترین خواسته هاتتتتت برسیییییی🫂🫂😍♥
چقدر عالی بود همه چیو کامل گفتی ممنونم واقعا ک آگاه مون کردی😍
فوق العاده مفید و کاربردی بود❤️👌 بهترینی تو بهار👍 همیشه بهترین چیزارو به صورت کامل برامون میذاری. از دوره گرفته تا مقالات. چقدر خوب بود و برخی ابهامات رو برطرف کرد